Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden
Altaan Dilsen-Stokkem

Altaan Dilsen-Stokkem

Altaan, gevestigd in Dilsen-Stokkem, is gespecialiseerd in de productie van kolommen, balken en liggers in gewapend beton en prefab op maat.

0
m³ beton /jaar
0
m² bedrijfsgebouwen
0
m² bedrijfsterreinen

Duurzaamheid

Wij geloven in een duurzame toekomst voor iedereen. Het is essentieel voor de veerkracht en waarde van de Willy Naessens Group op lange termijn. Daarom hebben we onze ESG-strategie en duurzaamheidsfocus aangescherpt om de pioniers van onze sector te blijven.

Onze ESG-aanpak

Onze producten

Jobs

Benieuwd naar onze openstaande jobs?

Bij Altaan zoeken we heel wat nieuwe, gemotiveerde medewerkers om ons team te versterken. Mensen die goesting hebben om samen de handen uit de mouwen te steken.
Ontdek ze hier

Over ons

Altaan werd in 1989 opgericht en is gevestigd op het industrieterrein Dilsen-Stokkem. Altaan is gespecialiseerd in productie van prefab betonelementen voor industriële en residentiële gebouwen, shoppingcenters, kantoorpanden en hoogbouw. Het product gamma bestaat uit kolommen, balken en liggers in gewapend beton. De onderneming profileert zich ook als toeleverancier van prefabwapeningskorven.

Sedert 2012 maakt Altaan deel uit van de Willy Naessens Group. Deze overname kadert in de verder verzelfstandiging van de groepsactiviteiten in Limburg: de bevoorrading van de Limburgse werven kan nu volledig rekenen op lokale toelevering van zowel structuur, beton als wandelementen, wat de transportkosten en bijgevolg de bouwkosten ten goede komt. Bovendien is Altaan ideaal gelegen voor export naar Nederland en Duitsland. Altaan is door Kiwa gecertificeerd in het kader van het Nederlands bouwstoffenbesluit.

Download hier

Altaan gaat voor CSC-certificaat

Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) is een internationale richtlijn voor het maatschappelijk verantwoord produceren van cement, aggregaten en beton.

Door het halen van dit certificaat versterkt Altaan zijn reputatie als betrouwbare en veilige werkgever en onderscheiden ze zich ten opzichte van de andere spelers in de sector. Het certificaat bevestigt onder andere dat wordt voldaan aan de lokale wet- en regelgeving, veiligheid- en gezondheidsvoorschriften en dat de kwaliteit van de producten en diensten worden gemonitord en continu worden verbeterd. Met dit certificaat draagt Altaan bij aan het behouden van de integriteit van het bedrijf en de goede relatie met de stakeholders.

Beleid om nationale of internationaal belangrijke sites te vermijden

Als onderneming wil Altaan zich houden aan de hoogste normen van integriteit en verantwoordelijkheid. Altaan erkent dat het vermijden van nationale of internationaal belangrijke sites van groot belang is om te voorkomen dat ze bijdragen aan conflicten of onethisch gedrag.

Klimaatbeleid

Als onderneming is Altaan zich bewust van de uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt en willen ze hun steentje bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (GHG). Altaan draagt bij tot de doelstelling van de Group om zijn CO2-uitstoot met 2,5% per jaar te verminderen.

  • Meting: Altaan zal regelmatig de uitstoot van GHG meten en bijhouden om te bepalen hoeveel GHG ze uitstoten en waar deze uitstoot plaatsvindt.
  • Rapportage: Altaan zal de uitstoot van GHG jaarlijks rapporteren en deze informatie publiek beschikbaar maken zodat de stakeholders op de hoogte zijn van onze inspanningen om de uitstoot van GHG te verminderen.
  • Reductie: Altaan zal doelen stellen om de uitstoot van GHG te reduceren en zal maatregelen treffen om deze doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld door het invoeren van energie-efficiënte technologieën, het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en het investeren in hernieuwbare energiebronnen.
  • Monitoring: Altaan zal zijn inspanningen om de uitstoot van GHG te reduceren regelmatig monitoren en bijstellen indien nodig om ervoor te zorgen dat ze deze doelen behalen.

Altaan is ervan overtuigd dat het naleven van dit beleid zal bijdragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het behouden van een duurzame toekomst voor ons allen.